søndag 11. januar 2015

Bleiekake

Bleiekake i dåpsgave

Så, hvordan lager man bleiekake?
Jeg startet med ett sølvbrett kjøpt hos nabo www.kakebua.no. Det var 2 brett i pakkes, så det andre brettet skal brukes til en spiselig dåpskake som kommer på bloggen etterhvert.
 
Deretter la jeg en kakeserviett med blonder oppå kakefatet.

Man må kjøpe 1-2 pakker bleier. Jeg valgte str 4, da jenta som skulle få kaka nå bruker str. 3. Dermed kan man bruke bleiene, etter at man har hatt kaka til pynt en periode.Man har behov for garn eller tråd, for å knyte rundt de rullede bleiene. Jeg valgte hvit, for å holde fargen på kaka i lys farge.


Som kant rundt hver etasje på kaka, brukte jeg bånd for kaker, dette er også kjøpt hos www.kakebua.no. Jeg valgte 1 meter i lys lilla, og det ble akkurat nok. Siden båndet var bredt, klippet jeg det i to. Det var lett å klippe midt i båndet.

Med litt list og lempe setter man sammen bleien i ønsket størrelse, og fester båndet rundt 1.etasjen.


 
Jeg fant ut at det var best å feste endene på båndet med knappnåler, siden det var så fine hull mellom alle lilla steinene.
 
Deretter laget jeg etasje 2 på samme måte:

 
Etasje 3 blir mye mindre, og bestod av bare 5 bleier:

Pynten er diverse utstyr enhver baby har behov for, da poenget er at det skal kunne brukes. Vi fant mest lilla på butikken, så derfor ble det lilla pynt denne gangen.


Det er artig og rimelig lett å pynte denne kaken, det er overkommelig å få til et fint sluttresultat.

For å gjøre gaven ekstra fin, pakket jeg til slutt inn kaken i cellofan og knytte sammen med bånd i rosa og lilla. Det meste geniale, er at denne kan lages i god tid før den skal gies bort, den er jo holdbar lenge uansett romtemperatur.


Sim sala bim, så er vi klar for dåpsdag med gaver og spiselig og ikke-spiselige kaker.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar